Waar spelen jullie mee? Ugandese en Nederlandse kinderen laten het elkaar zien!

Waar spelen kinderen in Afrika mee? En maken ze dat zelf? Daar waren kinderen uit de bollenboos-groep van basisschool Christoffel nieuwsgierig naar. Ze maakten daarom zelf speelgoed van hout, zoals ze dachten dat het eruit ziet. En hoe leuk is het dan om het op te sturen naar kinderen in Uganda!? Juf Dorine regelde dat. Deze week kwam het enorme postpakket aan in Mama Jane.

Intussen liet Niels in de klas speelgoed en zelfgemaakte spullen uit Uganda zien. De kinderen waren erg geinteresseerd en vonden alles heel knap gemaakt. De meeste spulletjes zijn in Mama Jane gemaakt, zoals tassen van suikerzakken, papieren kralenkettingen en gevlochten tassen van bananenblad. Klik hier en bekijk de foto's op Facebook.

Mama Jane Children Care Centre

Kwetsbare kinderen verdienen een toekomst

Mama Jane is opgericht in de jaren 80. In die tijd kwamen honderdduizenden Ugandezen om tijdens het schrikbewind van Obote en Amin. Jane ving weeskinderen op, en kreeg de naam Mama Jane.

Door burgeroorlogen, HIV en armoede blijft het bestaan van Mama Jane hard nodig om kwetsbare en weeskinderen op te vangen.

Onze contactgegevens

Neem gerust contact met ons op

In Nederland:
Stichting Mama Jane: info@mamajane.nl
In Uganda:
Mama Jane Children Care Centre
Gabula Road plot nr. 22, P.O. Box 1185, Jinja, Uganda
P: +256-772630819