Bestuursteam Stiching Mama Jane

Bestuursteam Stichting Mama Jane

Esther Schagen
Esther Schagen
"M'n ouders vertelden al jaren over Uganda. Toen ik er in 2001 zelf kwam, was ik ook verkocht. Het is een prachtig en boeiend land. Ik besloot terug te gaan naar Uganda en Jinja.
In 2004 was ik 4 maanden bij Mama Jane waar ik ontzettend heb genoten. En veel geleerd van die hele andere wereld. Er was wel behoefte aan verbeteringen in het weeshuis om goed voor de kinderen te kunnen zorgen. Daarbij wilde Mama Jane meer op eigen benen staan. Ideeën om dit te bereiken waren er volop. Het geld om ze uit te voeren niet. Daar zorgen we met de stichting voor sinds 2005.
Ik ben blij dat ik op deze manier wat kan bijdragen, zonder mijn westerse stempel te drukken. Super om de ontwikkelingen bij Mama Jane te zien én heel gaaf dat mensen hier in Nederland helpen met vaak bijzondere acties. Dat geeft me een fijn 'samen-gevoel'.
Het mooiste vind ik mijn ontmoetingen met jongeren, die zijn opgegroeid bij Mama Jane, en te zien dat het goed met ze gaat! Precies daar gaat het om."
Mariska van Esveld
Mariska van Esveld
"In 1995 verbleef ik een half jaar in Mama Jane als vrijwilliger. Ik had net mijn studie Sociaal Pedagogie achter de rug en wilde mijn blikveld verruimen. Mama Jane, Uganda, het heeft mij eigenlijk nooit meer losgelaten! Na dat half jaar ben ik weer terug gegaan naar Mama Jane, maar nu langer.
Ruim 1,5 jaar woonde ik in het weeshuis, leefde ik mee met de kinderen en stafleden. Het heeft mij gevormd en ik kijk met veel plezier terug op deze bijzondere tijd. De afgelopen 20 jaar ben ik regelmatig voor korte of langere tijd terug geweest en heb Mama Jane zien ontwikkelen tot wat het weeshuis nu is.
Nu ben ik nog steeds actief betrokken bij Mama Jane. Uiteraard in een andere rol en vanuit een ander perspectief. Vanuit de Stichting Mama Jane proberen we het tehuis zo goed mogelijk ondersteunen."
Frits Walraven
Frits Walraven
"Na het afronden van mijn studie Informatica aan de Universiteit Twente (eind 1996) was ik toe aan iets anders. Even weg van de theorie, computers en alle boeken.
Na een voorbereiding van 9 maanden werd ik via een Nederlandse stichting voor een half jaar uitgezonden naar Mama Jane. Ik keek, leefde mee en hielp waar ik kon. Ik heb dat half jaar ontzettend veel geleerd en ben het leven in Nederland erg gaan waarderen. Het leven als weeskind is ontzettend zwaar maar gelukkig kunnen wij ze als Stichting in ieder geval een schoolopleiding en medische ondersteuning aanbieden.
De afgelopen 25 jaar (het is nu 2022) zijn wij diverse keren op bezoek geweest om te kijken hoe het gaat. Het is bijna onwerkelijk om te zien wat een vooruitgang is geboekt in deze jaren. Het mooie is dat we een grote hoeveelheid trouwe donateurs hebben die al sinds het begin van de stichting doneren. Waar ik trots op ben is dat we al het geld dat we van donateurs krijgen doorsturen naar het weeshuis. Er blijft dus niks aan de strijkstok hangen!"

Ontwerper en Webmaster

Dirk Smit
Dirk Smit
"Sinds 2014 werk ik als zelfstandig ondernemer onder de naam Fun2DeSign. Naast fun (plezier hebben in de dingen die je doet), heb ik in de bedrijfsnaam ook mijn initialen DS verwerkt. Ik wil, naast mijn werk, ook belangeloos iets voor de maatschappij betekenen.
Esther en ik zijn collega's geweest en ik wist dat Esther (samen met Mariska en Frits) al jaren actief is met Stichting Mama Jane. Ik vind het inspirerend zoals zij bezig zijn om de wereld er een beetje mooier en beter uit te laten zien.
We bedachten samen dat de website wel een opfrisbeurt kon gebruiken. Ik ben na goed overleg gestart voor mijn eigen goede doel: een nieuwe website voor Stichting Mama Jane. In 2015 lieten we de nieuwe website aan de wereld zien en sindsdien doe ik op de achtergrond het onderhoud en beheer ervan.
De wereld van internet, en de manier waarop websites gebruikt en gemaakt worden, verandert continue. Vroeger ging je lekker surfen achter je computer. Tegenwoordig gebruik je het meeste je mobiele telefoon.
In 2023 is de 'oude' website daarom weer vervangen met een nieuw en fris uiterlijk. Ik hoop nog jaren op deze manier bij te dragen aan het mooie werk van Stichting Mama Jane en Mama Jane Children Care Centre."

Mama Jane Children Care Centre

Kwetsbare kinderen verdienen een toekomst

Mama Jane is opgericht in de jaren 80. In die tijd kwamen honderdduizenden Ugandezen om tijdens het schrikbewind van Obote en Amin. Jane ving weeskinderen op, en kreeg de naam Mama Jane.

Door burgeroorlogen, HIV en armoede blijft het bestaan van Mama Jane hard nodig om kwetsbare en weeskinderen op te vangen.

Onze contactgegevens

Neem gerust contact met ons op

In Nederland:
Stichting Mama Jane: info@mamajane.nl
In Uganda:
Mama Jane Children Care Centre
Gabula Road plot nr. 22, P.O. Box 1185, Jinja, Uganda
P: +256-772630819