OVER DE STICHTING

Stichting Mama Jane

Stichting Mama Jane ondersteunt Mama Jane Children Care Centre in Uganda bij hun zorg voor kwetsbare kinderen. Wij helpen hen financieel om deze kinderen een betere toekomst te geven.

De Stichting is in 2005 opgericht door Mariska, Frits en Esther. We kennen het weeshuis alle 3 goed en willen graag bijdragen aan het voortbestaan van Mama Jane. Dit doen we vrijwillig en met veel plezier via de stichting, zonder financieel belang of bemoeienis met de gang van zaken. Mariska (onze voorzitter) maakt deel uit van het bestuur van Mama Jane.

Mama Jane is een Ugandees instituut en deels zelfvoorzienend. Wij dragen bij aan projecten om meer inkomsten te krijgen en die het welzijn van de kinderen waarborgen. Die projecten worden bedacht en uitgevoerd door de staf en het bestuur van Mama Jane in Uganda. Ook betalen we mee aan schoolgeld, voedsel en andere benodigdheden.

Wil je Mama Jane helpen? Graag! Je draagt dan heel direct bij aan de toekomst van kwetsbare kinderen. Met je hulp worden hun kansen groter, omdat ze naar school kunnen en de zorg krijgen die nodig is.

De Stichting heeft nauw contact met de staf van Mama Jane in Uganda en coördineert sponsoring vanuit Nederland. We zijn goed op de hoogte van alle ontwikkelingen, de uitdagingen en de plannen. Dit delen we via de website en sociale media.

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar: info@mamajane.nl of gebruik het contactformulier.

Stichting Mama Jane :

⦁ steunt projecten die structurele zorg voor kwetsbare kinderen waarborgt; 

⦁ organiseert en coördineert sponsoracties, werft nieuwe sponsors; 

⦁ maakt maandelijks alle sponsorgelden over naar Mama Jane; 

⦁ geeft bekendheid aan Mama Jane via lezingen, website en sociale media; 

⦁ onderhoudt intensief contact met Mama Jane (bezoeken, e-mail, telefoon, whatsapp);

⦁ blijft op de hoogte van nieuws over (internationale) jeugdzorg, hulpverlening en ontwikkelingen in Uganda; 

⦁ informeert sponsors en geïnteresseerden over ontwikkelingen. 

Mama Jane Children Care Centre

Kwetsbare kinderen verdienen een toekomst

Mama Jane is opgericht in de jaren 80. In die tijd kwamen honderdduizenden Ugandezen om tijdens het schrikbewind van Obote en Amin. Jane ving weeskinderen op, en kreeg de naam Mama Jane.

Door burgeroorlogen, HIV en armoede blijft het bestaan van Mama Jane hard nodig om kwetsbare en weeskinderen op te vangen.

Onze contactgegevens

Neem gerust contact met ons op

In Nederland:
Stichting Mama Jane: info@mamajane.nl
In Uganda:
Mama Jane Children Care Centre
Gabula Road plot nr. 22, P.O. Box 1185, Jinja, Uganda
P: +256-772630819