Bezoek aan Mama Jane 2017

Mama Jane ziet er goed uit :)

Eind mei bezocht ik Mama Jane. Een week in Jinja om bij te praten en te zien hoe het gaat met de kinderen, Agnes en de staf. Wat heerlijk om er te zijn en opnieuw zoveel positieve ontwikkelingen te zien. Voldoende staf (teachers & caregivers) die goed voor de kinderen zorgen. Het pand ziet er goed uit en de wc's/wasruimten straks ook weer, dankzij de sponsorloop in Akersloot. De batterijen in het solarsystem kunnen vervangen worden, zodat de energierekening laag blijft. De studenten van KDG hebben gezorgd dat de binnenplaatsen vrolijk geschilderd zijn. Veel nieuwe knutselinspiratie zag ik in de craftroom; tassen van rijstzakken, kettingen van papier en onderzetters van flesdopjes in allerlei kleuren. Misschien toch een winkeltje hier beginnen?

Minder kinderen in het weeshuis

Inmiddels wonen er 45 kinderen in het huis. Ongeveer 20 minder dan een paar jaar terug. Positief! Mama Jane is druk met zoeken naar (soms verre) familie van de kinderen. De bedoeling is dat zoveel mogelijk kinderen in 'gewone' gezinnen terecht komen, met financiële steun vanuit Mama Jane. Een nieuwe Ugandese wet gebiedt dit ook. Het weeshuis sluiten is niet aan de orde; er blijven altijd kinderen die deze zorg keihard nodig hebben. Mama Jane en de stichting staan wel 100% achter de wens om voor elk kind een eigen plek vinden, het liefst in een gezin. Het is een grote uitdaging om het welzijn van de kinderen te waarborgen. Een kind wordt soms geclaimd door 'familie', waarna ze het kind voor zich laten werken op het land, of erger. Het bestuur van Mama Jane gaat dus zorgvuldig te werk. Wodt vervolgd..

Feestje!!

Op vrijdagmiddag vierden we een feestje met z'n allen. Omdat het kan en vooral omdat het zo leuk is! Met bijdragen van lieve mensen regelden we lekker eten, drinken, vette muziek, cadeautjes en snoep. Veel gedanst, gelachen en genoten! Ik deel wat feestfoto's op de website en Facebook, zodat iedereen een beetje kan meegenieten!

 

 

 

Mama Jane Children Care Centre

Kwetsbare kinderen verdienen een toekomst

Mama Jane is opgericht in de jaren 80. In die tijd kwamen honderdduizenden Ugandezen om tijdens het schrikbewind van Obote en Amin. Jane ving weeskinderen op, en kreeg de naam Mama Jane.

Door burgeroorlogen, HIV en armoede blijft het bestaan van Mama Jane hard nodig om kwetsbare en weeskinderen op te vangen.

Onze contactgegevens

Neem gerust contact met ons op

In Nederland:
Stichting Mama Jane: info@mamajane.nl
In Uganda:
Mama Jane Children Care Centre
Gabula Road plot nr. 22, P.O. Box 1185, Jinja, Uganda
P: +256-772630819