Feest voor Agnes

Bericht van Brian, een van de ‘grownups’ van Mama Jane

Mama Jane Children's Care Centre is de thuisbasis voor velen van ons, die nu zijn opgegroeid tot verantwoordelijke burgers van Oeganda en daarbuiten. Als volwassen mensen, die bij Auntie Agnes en de staf zijn opgegroeid, keken we altijd terug naar waar we vandaan komen. We waren verbaasd over hoe Agnes was in staat om ons allemaal groot te brengen en de basis te geven, zonder ooit te stoppen of verlof te nemen. Ze offerde haar familie op om ons te laten groeien tot wie we nu zijn.

Nu sommigen van ons kinderen hebben, waarderen we haar werk nog meer. En we waarderen wat ze ons leerde: sociale vaardigheden en de liefde van anderen. We kennen en waarderen haar strijd om steeds te zorgen dat kinderen voedsel, onderwijs en onderdak hadden. Ze liet ons liefde ervaren en opgroeien in een veilige omgeving. We beseften dat ze moet worden gewaardeerd als de beste moeder ooit. Ze is misschien niet perfect, maar ze is een geweldige ouder geweest voor ons. Daarom planden wij, de grownups, samen een ​​feest om Agnes te bedanken dat zij er voor ons was. Iedereen vond het de moeite waard om mee te doen. Niet ieder van ons was aanwezig ivm Kerstmis programma's met hun eigen familie. Maar ook zij waren er in gedachten zeker bij. We wilden Auntie Agnes laten weten dat we van haar houden en we zijn dankbaar voor het grootbrengen van ons en voor alle steun die ze ons gaf. We willen haar ook aanmoedigen dit goede werk vol te houden, ook al is het zeer stressvol. En we willen een voorbeeld stellen voor de kleine kinderen om onze moeder de waardering en respect te geven dat ze verdient.

We houden haar altijd in onze harten.

Brian Twesigye

Tekening Agnes

Mama Jane Children Care Centre

Kwetsbare kinderen verdienen een toekomst

Mama Jane is opgericht in de jaren 80. In die tijd kwamen honderdduizenden Ugandezen om tijdens het schrikbewind van Obote en Amin. Jane ving weeskinderen op, en kreeg de naam Mama Jane.

Door burgeroorlogen, HIV en armoede blijft het bestaan van Mama Jane hard nodig om kwetsbare en weeskinderen op te vangen.

Onze contactgegevens

Neem gerust contact met ons op

In Nederland:
Stichting Mama Jane: info@mamajane.nl
In Uganda:
Mama Jane Children Care Centre
Gabula Road plot nr. 22, P.O. Box 1185, Jinja, Uganda
P: +256-772630819