Akersloot helpt Mama Jane van droom naar werkelijkheid!

Sponsorloop AkerslootWát een geweldige steun komt er deze weken uit Akersloot. Zoals het 'witte blaadje' zegt: waar een klein dorp GROOT in is! Met deze steun kan Mama Jane dromen laten uitkomen en zelfs starten met volgende plannen die er zijn. Supergaaf om zo steeds beter en (financieel) stabiel zorg te kunnen bieden aan de kinderen die het nodig hebben.

Deze dromen komen uit:

  • De nieuwe accu’s kunnen worden besteld. De zonne-energie en de accu's zijn zo belangrijk, omdat Mama Jane zo een veel lagere elektriciteitsrekening krijgt. Misschien nóg belangrijker is dat er altijd stroom en licht is. In Uganda is het elke dag om 19.00 uur donker. Met de stroomstoringen, die vaak voorkomen, zit je dan zomaar in het donker. Hoe maak je dan huiswerk, speel je een spel of maak je je bed op?
  • Mama Jane kan op zoek naar een betrouwbare 2e hands auto. Een nieuwe auto klinkt misschien als luxe. Maar het is pure noodzaak voor Mama Jane om betrouwbaar vervoer te hebben. Steeds meer kinderen gaan wonen in pleeggezinnen. Een spannende uitdaging om zeker te weten dat een kind goed terecht komt. Dat vraagt om regelmatige bezoekjes, vaak aan families ver op het 'platteland'. Mama Jane blijft verantwoordelijk voor hun welzijn en helpt de gezinnen financieel.

400 Kinderen liepen mee met de sponsorloop en haalden een recordbedrag op
Op 6 april liepen bijna alle kinderen van Kindcentrum De Brug en Rembrandtschool mee in een wandeling langs het Alkmaardermeer. We waren erg blij om te horen dat Mama Jane als goed doel werd gekozen. Aniek vertelde in alle klassen over Mama Jane. Dit maakte de kinderen superenthousiast en ze haalden een ongelofelijk bedrag op met z'n allen: € 5.700.
Echt te gek! Allemaal super bedankt!

2de Ronde AkerslootStichting 2e Ronde schenkt een supermooie bijdrage
We vroegen stichting 2e Ronde in Akersloot om een bijdrage voor de wensen van Mama Jane. Natuurlijk zijn wij als goed doel bekend daar, en kregen we al vaker hulp van hen. Tot onze verrassing wilde 2e Ronde bijdragen aan de accu's én de auto! Geweldig! Wat zijn we blij dat ze Mama Jane zo'n warm hart toedragen.

Parochie Akersloot en een lieve jarige dame dachten aan Mama Jane
Onverwacht kwam een bedrag op de rekening van onze Stichting. Was dit bedrag echt voor ons bestemd? Ja! Nog een bijzondere gift kwam van een dame die op haar verjaardag geld voor Mama Jane vroeg. Dank!

Mama Jane bouwt door dankzij deze giften
In plaats van extra te moeten bezuinigen op dagelijkse benodigdheden, of te denken over verkoop van een koe, heeft Mama Jane nu al voldoende geld om de accu’s en een auto te kunnen betalen. Dit bericht werd vandaag door Seith van Mama Jane met ongeloof ontvangen. Hij was er stil van.

De ontwikkelingen gaan door en het volgende project komt nu in de spotlight: het opstarten van de praktijkschool. Op die school krijgen kinderen van Mama Jane en kinderen uit de omgeving (tegen betaling = inkomsten) les in houtbewerken, kleermaken enzovoort.

We houden jullie op de hoogte!
Op deze website en onze sociale media melden we ons als er nieuws is. Met foto's, misschien een filmpje, en reacties vanuit Mama Jane.

Sponsorloop Akersloot Sponsorloop AkerslootSponsorloop Akersloot4

Mama Jane Children Care Centre

Kwetsbare kinderen verdienen een toekomst

Mama Jane is opgericht in de jaren 80. In die tijd kwamen honderdduizenden Ugandezen om tijdens het schrikbewind van Obote en Amin. Jane ving weeskinderen op, en kreeg de naam Mama Jane.

Door burgeroorlogen, HIV en armoede blijft het bestaan van Mama Jane hard nodig om kwetsbare en weeskinderen op te vangen.

Onze contactgegevens

Neem gerust contact met ons op

In Nederland:
Stichting Mama Jane: info@mamajane.nl
In Uganda:
Mama Jane Children Care Centre
Gabula Road plot nr. 22, P.O. Box 1185, Jinja, Uganda
P: +256-772630819